ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Novorossiisk, supranumit "gaura neagră" - este primul dintr-o serie de șase submersibile, construite în mod special pentru Flota Rusiei din Marea Neagră, care dispune de două baze navale.

Construcţia întregii serii de submarine urmează să se încheie până în anul 2016. Proiectul se încadrează în eforturile Rusiei de a-şi consolida forţele navale de la Marea Neagră.

Submarinul a plecat pe 10 august din nord-vestul Rusiei, regiunea Murmansk, unde a fost supus unei serii de teste, inclusiv tiruri cu rachete de înaltă precizie şi cu o rază lungă de acţiune.

Submersibilul a traversat apoi strâmtoarea Gibraltar şi a intrat în Marea Mediterană, provocând un mic incident diplomatic între Spania şi Marea Britanie.

Potrivit presei din Regatul Unit, oficialii britanici au fost nemulţumiţi pentru că guvernul spaniol a permis submarinului rusesc să se alimenteze în portul strategic Ceuta, situat chiar în faţa bazei navale britanice din Gibraltar.