ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul de Investigații criminalistice din Rusia a deschis un dosar penal pentru asasinarea unui bărbat în nord-vestul Moscovei, a transmis agenția rusă de presă Rosbalt, potrivit RADOR citată de ȘtiripeSurse.

După cum a comunicat agenția Tass, cel ucis s-a dovedit a fi Andrei Botikov, cercetător științific principal la Centrul național de cercetări pentru epidemiologie și microbiologie "N.F. Gamaleya", care s-a ocupat de crearea vaccinului "Sputnik V". A fost deschis dosar penal pentru crimă.

Potrivit datelor anchetei, ieri, într-un apartament dintr-un bloc de locuințe de pe strada Rogova din Moscova, un tânăr de 29 de ani, în cursul unei certe cu proprietarul apartamentului, de 47 de ani, l-a strangulat pe acesta cu o curea după care a fugit de la fața locului.

Criminalul a fost prins rapid; în cursul interogatoriului acesta și-a recunoscut vina, susțin sursele citate.

Conform organelor speciale rusești, cunoscute pentru darul lor de a escamota realitatea, acestea ar fi explicat că crima a fost comisă „din motive domestice”, în timpul conflictului. Inițial acestea afirmaseră că victima a fost ucisă în urma unui jaf. Într-o a treia informare se pretinde că criminalul, Alexei. Z, cunoscut pentru activități infracționale, ar fi fost un „pește”, respectiv manager de prostituate, activitate pentru care făcuse deja 10 ani de închisoare.

Daily Beast informează că președintele rus Vladimir Putin îl onorase pe virusolog cu distincția Ordinul de Merit pentru Patrie pentru munca sa la vaccinul SPUTNIK în 2021.

Foto de la locul crimei via canalul de Telegram al organelor de investigații criminalistice ruse: