ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump este noul președinte al Statelor Unite ale Americii, iar lumea se pregătește pentru ca unica superputere a planetei să fie condusă de o administrație republicană, pentru prima oară după opt ani.

Una dintre persoanele apropiate de Donald Trump și considerată favorită pentru a prelua un post în viitorul executiv, este fostul guvernator al Alaskăi, Sarah Palin. Conform Politico.com, Sarah Palin ar putea conduce Departamentul Afacerilor Interne din noul Guvern american.

Într-un scurt interviu acordat după anunțarea rezultatelor din State, Pahlin a explicat pe scurt viziunea politică a noii administrații americane. Întrebată despre legătura dintre votul american și Brexit, Pahlin a răspuns că ambele țări au pornit pe drumul recâștigării suveranității naționale.

„Ei bine, Marea Britanie și SUA se potrivesc acum. Ne răzvrătim și spunem: poporul o să preia controlul asupra modului în care suntem guvernați, realmente. O să fim capabili să spunem: Nu vrem acest globalism, nu e normal să spunem altor popoare, altor țări, cum să-și facă ordine în ogradă, dacă noi nu suntem în stare să facem în a noastră! Deci trebuie, mai întâi, să facem ce trebuie aici, acasă, așa cum ați făcut-o și voi, britanicii și cred că o să avem o relație bună”, a spus Palin.

Fosta guvernatoare a statului Alaska a spus că alegerea lui Donald Trump este similară Brexitului.

„Da, exact asta este. Face parte din aceeași mișcare. Și când s-a anunțat rezultatul acolo, am știut că mișcarea va trece Oceanul și vom avea și noi parte de așa ceva”, a spus Sarah Palin.