ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uraganul Florence, care a lovit încă de ieri Coasta de Est a SUA, statele Carolina de Sud și Carolina de Nord fiind cele mai afectate, a făcut primele victime. Sunt cel puțin cinci morți, iar peste 800 de mii de case au rămas fără curent.



Autoritățile au confirmat decesul a patru persoane, între care o femeie și copilul ei, care au murit după ce un copac a căzut pe casa lor din Carolina de Nord.

În noaptea de vineri spre sâmbătă viteza vântului depășea 100 km/h. Furtuna se deplasează în teritoriu cu 7 km/h, iar alertele de inundații și viituri au venit pe bandă rulantă.

Imaginile postate pe internet de locuitorii din Carolina de Nord și Carolina de Sud arată cum furia naturii mătură tot ce îi iese în cale, vântul luând pe sus chiar și structuri metalice.

Este estimat că uraganul Florence, care a intrat pe uscat vineri dimineață la Wrightsville Beach, va avansa în uscat după care se va deplasa spre nord, pierzându-și din intensitate, scrie News.ro.

În orașul turistic New Bern, cei 30.000 de locuitori s-au confruntat cu inundații. Apa a crescut brusc, nivelul ei ajungând la peste 1,5 metri, iar sute de persoane au rămas blocate în case.