ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile americane din Florida și Georgia au emis sâmbătă ordine de evacuare pentru 6,5 milioane de locuitori, în cea mai mare operațiune de evacuare din istoria SUA, din cauza uraganului Irma. 

Duminică ochiul uraganului Irma a ajuns în mijlocul strâmtorii Florida și se apropie de zona continentală, transmite Centrul Național pentru Uragane (NHC) din SUA. În acest stat locuiesc 35.000 de români.

Peste 1,69 milioane de clienți au rămas fără curent electric, în 31 de districte din Florida, potrivit Florida Power and Light.

Mai mult de 750.000 de clienți sunt numai în Miami-Dade.
 

Va fi probabil cea mai costisitoare furtună din SUA, spun analiștii economici de la Abc News. Potrivit estimărilor, va costa undeva la 200 de miliarde de dolari. 8 miiloane de proprietăți sunt în pericol. De asemenea, livezile și tot ce ține de agricultură. De aici sunt livrate foarte multe portocale, de exemplu, în SUA. Al patrulea cel mai mare port din State se află în Florida și a fost închis. Să nu uităm de carburanți. Implicațiile economice vorfi uriașe și se vor vedea în PIB-ul SUA.

Mike Pence mai spune că președintele Trump monitorizează uraganul Irma și efectele sale, adăugând că președintele a direcționat toate resursele necesare pentru a ajuta. 

Primarul Bob Buckhorn, Tampa: "Suntem pe cale de a vedea cum arată iadul"

Se așteaptă ca Irma să rămână în categoria 3 de uragane când va lovi Tampa în această noapte, iar așa ceva nu s-a mai întâmplat de decenii.  

Ochiul Irmei se va îndrepta spre Tampa Bay în jur de 11 p.m. ora locală, spune Chad Myers, de la CNN.

„Vor fi șase ore de iad", spune și Myers.

Cel puțin trei oameni au murit în Florida, din cauza furtunii, potrivit ABC News.

Miami-Dade Police Department a anunțat pe Twitter că polițiștii sunt blocați în secții și nu pot ieși pe străzi pentru a răspunde serviciilor ce li se cer, avertizând astfel cetățenii: „NU vă aventurați afară!"

Apa îți ajunge până la talie, spun locuitorii din Miami. Furtuna a inundat o parte din centrul orașului. Oamenii declară că pur și simplu "străzile s-au transformat în râuri".

În unele zone din Miami, rezidenții au primit ordin de evacuare, deoarece oficiaii se temeau de astfel de inundații.