ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitori ai orașului New Orleans au fost evacuați din zona digului, înainte de sosirea uraganului Nate pe Coasta Golfului SUA, ce a ucis cel puțin 25 de persoane în America Centrală, informează Reuters. 

Patru state din sudul SUA au declarat starea de urgență. Louisiana, Mississippi, Alabama și Florida (în anumite zone) au dat avertizări de uragan și ordin de evacuare a populației, scrie BBC.

Nate este prevăzut a deveni un uragan de categoria 2 până în momentul în care atinge coasta americană, sâmbătă seara sau noaptea.

Vânturile acestuia ar putea cauza întreruperea ale alimentării cu energie electrică în anumite zone.

Vineri seara, Nate avea o viteză de 113 kilometri pe oră și se afla la aproximativ 805 km de sud-sud-estul râului Mississippi.

Mesajul lui Donald Trump înainte ca uraganul Nate să lovească New Orleans: „Tulburător! În fiecare săptămână de când am devenit președinte are loc câte un dezastru"