ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Urmașii Tarului Nicolai al-II-lea al Rusiei, asasinat alături de întrega familie de către bolșevici, se pot întoarce în Rusia. Unde, susține un politician de la Moscova, pot alege în ce palat să locuiască. Demersul se vrea a fi unul pentru renașterea spirituală a poporului rus.
 
Vladimir Petrov, adjunctul Adunării Legislative Ruse, este de părere că întoarcerea familiei regale în Rusia ar fi un simbol "al puterii de renaştere spirituală a poporului rus".

Petrov sugerează că revenirea urmaşilor familiei Romanov în Rusia ar fi de bun augur în acest moment, iar ei vor fi liberi să aleagă ca reşedinţă permanentă unul dintre palatele din St. Petersburg sau Crimeea, scrie ziarul Pravda.

Politicianul rus susține că forul legislativ "va adopta o rezoluţie prin care se va acorda statut special reprezentanţilor familiei regale în cel mai scurt timp". Petrov s-a adresat printr-o scrisoare deschisă Alteţei Sale, Marea Ducesă Maria Vladimirovna , care locuieşte în prezent în Spania.
 
El a subliniat ideea că dinastia Romanovilor a reprezentat mereu "unul dintre fundamentele statului rus".

Alexander Zakatov, şeful cancelariei regale ruse, Ducesa Maria este încântată de propunere şi se declară pregătită să revină în Rusia, dar întorcerea sa în ţară va fi efectuată în termeni "decenţi".