ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Shaun King, un scriitor și activist de stânga, face apel la distrugerea icoanelor și statuilor religioase în care, spune el,  Iisus apare „alb”. King, care folosește social media pentru a promova cauzele justiției sociale, inclusiv mișcarea Black Lives Matter, consideră că toate operele de artă, inclusiv unele dintre cele mai recunoscute capodopere ale civilizației occidentale, nu sunt decât „instrumente ale supremației albe”. 

„Toate ar trebui date jos”, a scris pe Twitter activistul de stânga. El spune că  tot ce înseamnă operă de artă religioasă a fost creată ca „instrument de opresiune” și „propagandă rasistă”. „Toate picturile și vitraliile bisericilor cu Iisus alb, și cu mama sa europeană și prietenii lor albi ar trebui să fie eliminate”, a adăugat King într-un alt tweet.

”Întotdeauna au fost o formă de supremație albă. În Biblie, când familia lui Iisus a vrut să se ascundă, ghiciți unde a plecat? În EGIPT! Nu în Danemarca. Dărâmați-le”, și-a continuat King tirada împotriva statuilor creștine.

Comenatariile lui au provocat reacții puternice, în special din partea conservatorilor americani, care l-au acuzat că vrea să șteargă creștinismul. 

Activistul Shaun King a încercat să refacă ziarul aboliționist al lui Frederick Douglass, „The North Star”, ca o platformă online, determinând autoritățile să declanșeze o anchetă asupra activităților sale financiare, scria, luna trecută, NYPost.

Noua platformă online a lui King - laudată de celebrități de stânga precum Susan Sarandon și Megan Mullally - a atras între 60.000 și 625.000 de dolari pe lună, în funcție de cifrele diferite oferite de el, potrivit Daily Beast.

Cu toate acestea, nu a reușit să-și îndeplinească promisiunile privind banii din donații, care includeau amenajarea unor „studiouri multiple” și „angajarea a aproape 50 de jurnaliști de clasă mondială”.