Un documentar al televiziunii publice din Canada, CBC, care își propune să "exploreze cele mai importante fapte și preconcepții despre pedofilie", a fost lansat pe piață în martie 2016.

În cadrul documentarului intitulat "Eu, pedofilul" realizatorii stau de vorbă cu mai mulți pedofili, dar și cu un doctor specializat în psihologia sexuală.

Conform realizatorilor, filmul încearcă să demonteze niște "idei preconcepute", evident negative, despre pedofili. 

Astfel, susțin teleaștii canadieni, pedofilii nu sunt, automat, și abuzatori sexuali ai copiilor. Doctorul James Cantor susține că are motive întemeiate să creadă că majoritatea pedofililor s-ar putea să nu molesteze sexual niciodată un copil, ci să-și păstreze orientarea un secret. Acesta susține că e o diferență între un pedofil și o persoană care molestează sexual un copil. Doctorul mai susține că majoritatea celor care molestează sexual copii nu sunt de fapt, pedofili, ci doar oportuniști sexuali.

O altă idee pe care filmul dorește să o transmită e că "doar pentru că cineva este pedofil, nu înseamnă că este și o persoană rea". Aici, canadienii au stat de vorbă cu doi pedofili care "au jurat" să ducă o viață de celibat din cauza atracției sexuale pentru copii.

A treia misconcepție cu care se luptă realizatorii documentarului este aceea că pedofilii nu sunt atrași de toți copii, ci că au preferințe "ca toți oamenii".  Un pedofil intervievat de cei de la CBC admite că toată viața a fost atras doar de băieței cu vârste între 7 și 11 ani, în timp ce altul mărturisește că lui îi plac doar fetițele de 4 ani.

În fine, documentariștii doresc să arate că unii pedofili sunt atrași și de femei de vârsta lor, cu care se însoară. Ethan Edwards, unul dintre fondatorii grupului "Pedofilii virtuoși", spune în cadrul filmului că abia pe la 50 de ani a înțeles "adevărata natură" a atracției sale.

Teza principală a filmului este aceea că pedofilia este o stare, o predispoziție, cu care acești oameni se nasc. Unii dintre telespectatorii documentarului au reacționat vehement, afirmând că se urmărește decriminalizarea pedofiliei și apoi legalizarea acestor practici, după modelul homosexualității.

În SUA, Marea Britanie, dar mai ales în Germania și Olanda sunt numeroase ONG-uri care promovează legalizarea pedofiliei. În Olanda a existat chiar și un partid politic care și-a propus acest obiectiv, dar și legalizarea pornografiei cu copii, dar și interzicerea căsătoriei: Partidul pentru Dragoste Frățească, Libertate și Diversitate. Acest partid nu a fost dizolvat de vreo instituție a statului pentru că ar fi încălcat vreo lege, ci s-a autodizolvat. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews