ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ursula von der Leyen, viitorul președinte al Comisiei Europene, a avertizant împotriva comportamentului incorect față de statele estice din Uniunea Europeană, relatează site-ul agenției Dpa, citat de Mediafax

„În centrul și estul Europei, multe state au sentimentul că nu sunt complet acceptate”, a declarat Ursula von der Leyen, adăugând că sancțiunile financiare ar fi „ultima soluție” de abordat împotriva unui stat membru.

„Trebuie să învățăm că deși Statul de Drept în întregime funcțional este scopul nostru, totuși nimeni nu este perfect”, a mai afirmat viitoarea președintă a Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a declarat, referitor la relațiile cu Marea Britanie, că un Brexit ordonat este esențial pentru viitorul relațiilor bilaterale și că ar fi deschisă pentru o amânare a Brexit-ului, dacă Guvernul Britanic o va cere cu motive întemeiate, potrivit Reuters.

„Nu ne dorim un Brexit dur. Această opțiune nu este bună pentru nicio parte. Avem un acord de ieșire bun”, a declarat Ursula von der Leyen în privința Acordului negociat de oficialii U.E. cu prim-ministrul britanic Theresa May, acord respins însă de ambii candidați la conducerea Guvernului Regatului Unit.

„Dacă prietenii noștri britanici au motive întemeiate pentru o amânare, sunt deschisă la această variantă”, a adăugat fostul Ministru german al Apărării, subliniind totodată că va aștepta alegerea viitorului prim-ministru al Marii Britanii pentru inițierea discuțiilor pe această temă sensibilă.

Consiliul European a decis amânarea ieșirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu U.E. care, dacă ar fi aprobat de Parlamentul Britanic, ar duce la ieșirea imediată a Regatului Unit din blocul comunitar.

Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcției de prim-ministru al Marii Britanii, a anunțat că dorește să negocieze un nou Acord Brexit cu Uniunea Europeană, dar că este pregătit să părăsească Uniunea la data de 31 octombrie și în lipsa unui acord.