Ursula von der Leyen, viitorul președinte al Comisiei Europene, a avertizant împotriva comportamentului incorect față de statele estice din Uniunea Europeană, relatează site-ul agenției Dpa, citat de Mediafax

„În centrul și estul Europei, multe state au sentimentul că nu sunt complet acceptate”, a declarat Ursula von der Leyen, adăugând că sancțiunile financiare ar fi „ultima soluție” de abordat împotriva unui stat membru.

„Trebuie să învățăm că deși Statul de Drept în întregime funcțional este scopul nostru, totuși nimeni nu este perfect”, a mai afirmat viitoarea președintă a Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a declarat, referitor la relațiile cu Marea Britanie, că un Brexit ordonat este esențial pentru viitorul relațiilor bilaterale și că ar fi deschisă pentru o amânare a Brexit-ului, dacă Guvernul Britanic o va cere cu motive întemeiate, potrivit Reuters.

„Nu ne dorim un Brexit dur. Această opțiune nu este bună pentru nicio parte. Avem un acord de ieșire bun”, a declarat Ursula von der Leyen în privința Acordului negociat de oficialii U.E. cu prim-ministrul britanic Theresa May, acord respins însă de ambii candidați la conducerea Guvernului Regatului Unit.

„Dacă prietenii noștri britanici au motive întemeiate pentru o amânare, sunt deschisă la această variantă”, a adăugat fostul Ministru german al Apărării, subliniind totodată că va aștepta alegerea viitorului prim-ministru al Marii Britanii pentru inițierea discuțiilor pe această temă sensibilă.

Consiliul European a decis amânarea ieșirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu U.E. care, dacă ar fi aprobat de Parlamentul Britanic, ar duce la ieșirea imediată a Regatului Unit din blocul comunitar.

Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcției de prim-ministru al Marii Britanii, a anunțat că dorește să negocieze un nou Acord Brexit cu Uniunea Europeană, dar că este pregătit să părăsească Uniunea la data de 31 octombrie și în lipsa unui acord.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews