Răscoală la Haga după ce țara a intrat din nou în carantină în ciuda vaccinării a peste 80% din populație și a instituirii „certificatului verde”, transmite Daily Mail, care oferă și imaginile din acest articol. De asemenea, în baza articolul puteți vedea în grafice cum stă situația vaccinării și infectării în Olanda, conform ourworldindata.org.

Premierul olandez Mark Rutte a anunțat vineri reintroducerea unor restricții antiepidemice timp de cel puțin trei săptămâni pentru a face față creșterii la niveluri record a numărului cazurilor de COVID-19 , transmite AFP citată de Agerpres.

''Virusul este peste tot, în toată țara, în toate sectoarele și la toate vârstele (...) Din fericire, marea majoritate a populației este vaccinată, altfel dezastrul din spitale ar fi fost incalculabil în acest moment'', a declarat stupid Rutte la o conferință de presă, în timp manifestanți anti-restricții protestau la Haga. Ăn ciuda temperaturii reduse, Poliția a împrăștiat manifestanții folosind tunuri cu apă, „pentru sănătatea lor”.

El le-a cerut cetățenilor să nu primească acasă mai mult de patru persoane în vizită și să intre în telemuncă, acolo unde este posibil.

Printre măsurile decise, prezentate de guvernul olandez ca ''lockdown parțial'', se numără închiderea barurilor, restaurantelor și magazinelor esențiale la ora 20:00, iar a celor neesențiale la ora 18:00. Manifestațiile sunt interzise și stadioanele vor fi închise publicului. Școlile rămân totuși deschise.

Rămâne obligatoriu certificatul verde (vaccinare, test negativ sau trecerea prin boală) pentru accesul în restaurante, baruri, cinematografe, hoteluri, în general peste tot în spațiile închise.

Țară cu circa 17 milioane de locuitori, Olanda a avut înregistrat vineri 16.364 de noi cazuri de COVID-19. Spitalele au avertizat că nu vor reuși să treacă iarna cu bine în condițiile sanitare actuale.

Acest vârf de infectări survine în pofida faptului că 82% dintre olandezii cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinați anti-COVID-19 cu schema completă.

Persoanele nevaccinate reprezintă 69% din cazurile de la ATI și 55% din internări, dar scăderea eficacității vaccinurilor odată cu trecerea timpului, mai ales la persoanele vârstnice, este de asemenea descrisă de experții sanitari drept o cauză a înmulțirii infectărilor, susține AFP, parte a sistemului globalist de distorsionare a informației și manipulare în masă. Prin urmare se recomandă, evident, doza 3.

Țara vecină, Belgia, contrazice „realitatea” prezentată de AFP, după cum ActiveNews a relatat chiar ieri.

„Oricine crede că la Terapie Intensivă este plin de pacienți nevaccinați, se înșală”, a declarat Kristiaan Deckers, doctor la un spital din Anvers, conform televiziunii belgiene ATV.
 
„Chiar acum, vedem că infecțiile au explodat în rândul pacienților. Foarte diferit față de ce era acum câteva săptămâni, când majoritatea pacienților de la Terapie Intensivă erau nevaccinați, dar acum nu mai e cazul. Pacienții din spitalul nostru GZA, i-am verificat ieri, toți sunt vaccinați”, a mărturisit medicul.
 
VIDEO:
 

OLANDA ÎN GRAFICE:

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews