ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Degradarea patrimoniului, violarea unui lăcaș de cult, profanare... Capetele de acuzare pentru cele opt activiste Femen ar fi trebuit să fie grele, pentru circul făcut în catedrala Notre Dame din Paris pe 12 februarie 2013.
 
Curtea de Apel din Paris a confirmat achitarea celor opt activiste Femen care au năvălit în catedrala Notre Dame. Paznicii care s-au opus au fost condamnați.

Ele au fost învinuite însă numai pentru „atingere adusă exercitării libere a unui cult” și pentru degradări aduse unuia dintre clopotele vechi de sute de ani, poleite cu aur, a căror reparație a costat 8000 de euro, conform facturii.

Cele nouă activiste au fost achitate de justiție încă de la prima înfrățișare, în septembrie 2014. Măsură confirmată și de Curtea de Apel de la Paris pe 29 octombrie 2015, potrivit evz.ro.

Doi dintre cei trei supraveghetori care au fost nevoiți să intervină au fost condamnați la amenzi cu suspendare.

După ce au strigat în piața din fața catedralei „In Gay We Trust” sau „Cară-te, homofobule”, feministele au dat buzna în lăcașul de cult și, sub ochii uluiți ai credincioșilor și turiștilor, s-au dezbrăcat și au început să bată clopotele aurite expuse cu ocazia împlinirii a 850 de ani de la ridicarea catedralei, urlând „Pope no more”.

După câteva minute și lupte, paznicii au reușit să le evacueze din incinta monumentului simbol al Parisului. 

În acel februarie 2013, anarhistele Femen au vrut să-și arate bucuria față de renunțarea, pe 11 februarie, a lui Benedict al XVI-lea la scaunul pontifical.