ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În primul miting de campanie după prezidențialele americane,  președintele Donald Trump a afirmat sâmbătă seară în Valdosta, statul Georgia, că va câștiga scrutinul despre care a susținut nou că a fost fraudat.  Trump a expus frauda electorală pe scară largă a democraților în acest stat și alte state-cheie precum Pennsylvania, Michigan și Nevada. Guvernatorul Republican al statului Georgia, Brian Kemp, a cerut un audit al semnăturilor care însoțesc buletinele de vot, citând unele dintre mărturiile privind frauda electorală prezentate în Senatul statului ca fiind „îngrijorătoare”.
 
Melania Trump a fost cea care l-a prezentat pe Trump, in timp ce mulțimea scanda „Încă patru ani”. Trump a spus că acum trebuie să fie prima dată când cineva a pierdut alegerile după ce a câștigat Florida și Ohio. De asemenea, președintele Trump a declarat că este încântat să se întoarcă în Georgia, urându-le tuturor „Crăciun fericit”.

„Lupta noastră pentru a drena mlaștina de la Washington și pentru a ne recupera destinul tocmai a început. Nu ne vom preda niciodată”,  a afirmat Trump.
 
Președintele SUA s-a deplasat în Georgia pentru a sprijini doi senatori republicani în exercițiu care candidează la 5 ianuarie pentru o dublă alegere parțială de maximă importanță.

În joc: majoritatea din Senatul american. Trump a vorbit și despre dreptul de a purta arme și libertatea religioasă.

„Dacă acești senatori, Kelly Loeffler și David Perdue, "nu câștigă, nimic nu îi va putea opri pe democrați", a avertizat Donald Trump. "Nu aveți idee cât de rău va fi", a continuat el.

El și-a rezervat însă o bună parte a discursului introductiv pentru a vorbi din nou despre alegerile prezidențiale de la 3 noiembrie.

"Suntem pe punctul de a câștiga aceste alegeri", a declarat președintele în exercițiu în fața a câteva zeci de mii de suporteri reuniți în aer liber la Valdosta.

"Vor încerca să vă convingă că noi am pierdut. Nu am pierdut", a adăugat el în strigătele mulțimii entuziaste. "Aceste alegeri au fost fraudate", a mai spus Donald Trump. El  a cerut susținătorilor să voteze în turul doi pentru a arăta stângii radicale că nu se predă. Trump a vorbit și despre recâștigarea Casei Albe în 2024, dar a spus că speră că nu va trebui să fie din nou candidat.

Trump l-a lăudat pe Loeffler pentru că „s-a ridicat în fața marxiștilor” atunci când au fost atacați oamenii legii. Și pentru că a introdus, de asemenea, legislația pentru a bloca democrații care au vrut să ia armele americanilor.

În prezența soției sale, republicanul a reamintit victoriile de la 3 noiembrie în unele state-cheie, Florida și Ohio, apoi a adăugat, contrar rezultatului oficial: "Am câștigat și în Georgia, a fost bine".

Donald Trump l-a criticat din nou pe guvernatorul acestui stat conservator, republican, totuși, și un fost aliat, îndemnându-l să verifice din nou buletinele de vot.