ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patruzeci de persoane au fost rănite într-un conflict în care au fost implicați sute de refugiați afgani și sudanezi din tabăra de migranți din Calais.

Incidentele au început în curtea unui centru provizoriu de primire, în timpul distribuirii de alimente, și au continuat în așa-numita "junglă", tabăra improvizată de la Calais.

Prefectul din localitate a anunțat că bilanțul se ridică la 40 de răniți, dintre care 13 au fost transportați la spitalul din Calais. Printre răniți se află, potrivit B1TV, doi polițiști și cinci lucrători umanitari. În total, 260 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru restabilirea calmului, alături de pompieri, medici și infirmiere.

Parchetul din Boulogne-sur-Mer a deschis o anchetă pentru violențe voluntare cu arme. Aproximativ 4.000 de migranți se află în prezent în "jungla" de la Calais și în împrejurimi, de unde speră că vor putea ajunge în Marea Britanie.