Regizorul filmului de desene animate „Frozen” din 2013 nu exclude a pentru ca celebrul personaj feminin să traiască, în partea a doua a producției, o poveste de dragoste cu o femeie. Așadar, Elsa ar putea fi, în „Frozen 2”, lesbiană.

De fapt, toți cei implicați în proiect par să sprijine speculațiile tot mai intense din ultima vreme despre orientarea sexuală a Elsei din continuarea producției „Frozen”, scrie LifeSiteNews.

Deși nu au apărut detalii clare despre continuare filmului care i-a făcut și adulții și copiii de pretutindeni să fredoneze  „Let It Go”, regizoarea Jennifer Lee împărtășește câteva detalii despre viitorul prințesei Elsa din noul film.
Întrebată de HuffPost dacă există posibilitatea ca Elsa să fie în noul film  o reprezentabntă a comunității LGBT, Lee nici nu a negat, nici nu a confirmat, lăsând acest subiect deschis oricăror posibilități.

„Îmi place tot ceea ce spun oamenii și că se gândesc la filmul nostru, că Elsa este acest personaj minunat care vorbește cu atât de mulți oameni”, a declarat  Jennifer Lee într-un interviu pentru Huffington Post. „Înseamnă că lumea știe că noi luăm în considerație parte din aceste discuții.

Avem multe discuții despre asta și suntem foarte conștienți de aceste lucruri. Pentru mine ... Elsa  mi-a spus zilnic unde trebuie să meargă și ea este aceea care va continua să ne spună. Vom vedea unde vom ajunge”, a spus Jennifer Lee, care este și co-autoare a scenariului.

Idina Menzel, care și-a împrumutat vocea pentru personajul Elsa în filmul Frozen, declara pentru PrideSource în 2016 că este fericită„ că personajul căruia i-a dat voce a provocat interesul multora față de posibilitatea ca Elsa să poată fi, pe viitor, lesbiană.

Activiștii  LGBT au lansat încă din 2016 campania Frozen 2, în care au lansat mesajul „Sper că Disney o va face pe Elsa lesbiană. Cât de iconic ar fi”. Mesajul era semnat cu hashtag #GiveElsaAGirlfriend și a fost preluat masiv pe rețelele de socializare. 

Îgrijorați, mai mulți părinți au postat pe Citizen GO o contra-petiție online, în care făceau apel la compania Diseney să nu transforme personajul Elsa într-o lesbiană„Disney: No Princess for Queen Elsa”. „Odată cu succesul trebuie să vină și o anumită responsabilitate”, se spunea în petiție, amintind celor de la Disney că „Filmul și mesajele ascunse din acesta. influențează inimile și mințile copiilor din întreaga lume”.

„A transforma personajul Elsei într-o lesbiană este ceva ce provine dintr-o mișcare politică menită să inoculeze publicului tânăr un mesaj politic care crează diviziuni”, se mai spune în petiția semnată de peste 330 000 de persoane.

Filmul Frozen a fost criticat de conservatori și de mișcările pro-familie din lumea întreagă pentru că a sugerat, mai mult sau mai puțin voalat, ideea de homosexualitate, în timp ce activiștii LGBT au apreciat filmul exact din același motiv. 

Cel mai probabil, campania de încurajare a celor de la Disney de a aduce pe ecrane noi personaje cu înclinații homosexuale, va da rezultate, iar copiii vor fi „stimulați”, așa cum pretind promotorii campaniei #GiveElsaAGirlfriend, să își exhibe latura gay.