ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European urmează să voteze joi noi reglementări prin care adolescenții care nu au 16 ani să nu mai poată folosi Facebook sau alte rețele de socializare, chiar și mail-ul, în absența unui acord clar din partea părinților sau a tutorilor.

Aceasta este prevederea unei reglementari legislative de ultimă oră a legislației UE privind protecția datelor. Și prin care UE ar putea decide ca vârsta minimă pentru folosirea datelor cu caracter personal să crească de la 13, la 16 ani, informează The Guardian.
 
Iar companii precum Facebook, Snapchat, Whatsapp și Instagram vor trebui ca înainte de a accepta ca adolscenți sub 16 să le folosească serviciile, să primească acordul clar al părinților.

Legea ar pune în dificultate companiile din social media. Aproape toate numele mari din acest domeniu, inclusiv Facebook, Google, Twitter, Instagram și Snapchat, au în prezent o vârstă minimă de 13 ani, in acord cu legile europene și americane.