ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Polonia, la finele acestei săptămâni, va ploua cu pastile pentru avort. Inițiativa, lansată de o asociație feministă, a stârnit polemici în această țară majoritar catolică.

Sâmbătă, din cer, asupra Poloniei vor cădea pastile pentru avort. Este vorba de un demers al asociației Women on Waves și a lal altor grupări feministe, care, de la Berlin, susțin dreptul femeilor poloneze la avort.
 
Operațiunea ”Pilule pentru avort” va avea loc și se va realiza cu ajutorul unei drone. Care va arunca pastilele de la granița dintre orașul Frankfurt pe Oder, din Germania, și orașul polonez Slubice, care desparte cele două țări.
 
Conform presei germane, o dronă va decola la ora locală 11.00. Asociația Women on Waves spune că astfel vrea să le dea femeilor poloneze dreptul de a avorta în cel mai sigur mod.
 
În Polonia, ca și în Irlanda și Malta, avortul este interzis prin lege. Din 1993, autoritățile de la Varșovia au decis că întreruperile de sarcină sunt permise doar în caz de viol, incest, punerea vieții mamei în pericol sau posibile boli grave ale fătului. Asociația care va lansa pilulele spune însă că și în aceste cazuri, femeile poloneze cu greu pot obține permisiunea de a avorta. Femeile cu bani își pot permit să meargă în Germania sau Marea Britanie pentru o astfel de intervenție.

Medicii ginecologi susțin însă că avortul cu pastile poate duce la infertilitate și la complicaţii multiple. Un studiu publicat de "British Journal of Obstetrics and Gynaecology" arată că din 400 de femeile care au comandat aceste pilule pe internet, 11% au avut nevoie de intervenţii chirurgicale de urgenţă din cauza complicaţiilor apărute, 8% nu le-au mai folosit de teama eventualelor complicaţii, iar 31% au povestit că metoda a fost una dintre cele mai stresante experienţe.