ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu ia în calcul să impună țărilor să-i oblige pe cetățeni să se vaccineze, a declarat luni un oficial, potrivit The Guardian.
„Nu cred că avem în vedere să dăm un mandat pentru vaccinări”, a spus Kate O’Brien, director Departamentul de Imunizare al OMS.
„Pot fi unele țări sau unele situații în țări în care circumstanțele profesionale o cer sau în care recomandăm să fie vaccinări pentru anumite categorii”, a adăugat ea, afirmând că spitalele ar putea fi un astfel de exemplu.
 
De la utilizarea măștilor și a mănușilor, ba recomndate, ba nu, până la modul de efectuare a testelor pentru covid-19 sau la tratarea asimptomaticilor, Organizația Mondială a Sănătății a dat dovadă de inconsecvență în plină pandemie. Anunțând într-o zi una, revenind a doua zi cu alte recomandări, OMS a  reușit să-i amețească și pe specialiști.

Din momentul izbucnirii epidemiei Covid-19, Organizația Mondială a Sănătății -  cea care la 14 ianuarie 2020 a distribuit pe contul sau de Twitter un mesaj care liniștea populația mondială astfel: „Investigațiile preliminare ale autorităților chineze nu au descoperit nicio dovadă clară a transmisiei de la om la om a noului coronavirus (2019 - nCov) identificat în Wuhan, China”, a devenit punctul de referință pentru țările implicate în lupta împotriva noului coronavirus. 
În martie,  sfatul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a fost acela că doar două tipuri de persoane ar trebui să poarte mască: cei bolnavi, care prezintă simptome, și cei care au grijă de persoane suspectate de infectare cu covid-19. Pe 6 iunie, când noile dispoziții veneau cu altă teorie. În ciuda convingerii că doar purtarea măștilor nu este suficientă împotriva infecției, Organizația a recunoscut că ele „servesc pentru a ne proteja pe noi înșine și pe ceilalți”. Din acest motiv, documentul OMS sublinia: „Guvernele ar trebui să încurajeze publicul larg să poarte măști în situații specifice”, cum ar fi în locurile aglomerate.

Deși OMS zice că vaccinul nu va fi obligatori, ministrul sănătății din Ontario a declarat că vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, dar cei care nu primesc vaccinarea ar putea să se cunfunte cu restricții. 
 
„Pot exista anumite restricții în ceea ce privește călătoria sau alte restricții care pot apărea ca urmare a nevaccinării, dar va depinde de persoana respectivă să ia acea decizie. Noi dorim ca toată lumea să primească vaccinul”, a declarat Christine Elliott.

Între timp, Marea Britanie a început astăzi campania de vaccinare cu injecția produsă de Pfizer și BioNTech. Multe dintre vaccinurile care au fost dezvoltate până acum au fost testate pe mii de voluntari din diferite țări. Nu toate au fost aprobate și nu sunt multe guvernele care au început să ofere vaccinuri populației. Dar sunt și câteva țări care au dat deja startul vaccinării în masă.

Rusia a început săptămâna trecută vaccinarea pe scară largă. Putin a cerut injectarea cu Sputnik V, deși eficiența lui nu a fost demonstrată sută la sută. De asemenea, o sută de milioane de americani vor fi vaccinați în următoarele trei luni.

 China a vaccinat deja peste un milion de oameni cu trei seruri experimentale anti-Covid, Sinovac, CanSinoBio și Sinopharm. Vaccinarea în masă a început încă din octombrie. Sute de oameni au stat la coadă pentru vaccinurile care nu au studiile clinice finalizate. Cei care au fost injectați cu serul Sinopharm nu au avut reacții adverse.