ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Opt angajați ai unui azil de bătrâni din Stralsund, în Germania au fost vaccinați din greșeală cu cinci doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva Covid-19.

Opt angajați, șapte femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 și 54 de ani, ai unui azil de bătrâni din Stralsund, în nord-estul Germaniei, au fost vaccinați din greșeală cu cinci doze de vaccin împotrova Covid-19, fără consecințe sanitare grave în acest stadiu, relatează AFP.

Cele șapte femei și bărbatul vaccinați se află între persoanele vaccinate în mod prioritar cu vaccinul alianței americano-germane BioNTech-Pfizer, administrat în Germania începând de sâmbătă, potrivit News.ro.

Însă, la vaccinarea lor, duminică, le-au fost injectate cinci doze dintr-o dată, a anunțat luni administratorul districtului în care se află azilul.

Ei au fost informați imediat despre această eroare, a dat asigurări Stefan Kerth.

Patru dintre ei fost internați sub observație la spital cu simptome gripale ușoare, iar ceilalți trei s-au întors acasă.

„Regret profund acest incident”, a declarat administratorul districtului, dând asigurări că este vorba doar despre cazuri izolate, din cauza unor erori umane.

„Le doresc persoanelor vizate să nu se producă niciun efect secundar grav”, a declarat el.

Laboratorul german BioNTech, care a dezvoltat acest prim vaccin cu ARN mesager, a dat asigurări, înainte de lansarea campaniei de vaccinare, în acest weekend, în mai multe state membre ale Uniunii Europene, că doze mai mari decât cele normale au fost injectate în timpul fazei testării, fără efecte secundare grave.

Acest vaccin, conceput în mai puțin de un an de zile și care urmează să fie administrat în două injecții, este livrat într-un flacon al cărui conținut, după ce este diluat, conține cinci doze.