ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Germania a oferit Rusiei sprijin pentru dezvoltarea de către Moscova a vaccinului său împotriva noului coronavirus, Sputnik V, a anunțat  joi cancelarul Angela Merkel, potrivit MoscowTimes.

Cu o zi  în urmă, autoritățile ruse anunțaseră că au solicitat înregistrarea Sputnik V în Uniunea Europeană.
 
„Dincolo de toate diferențele politice actuale care sunt foarte mari, putem totuși să lucrăm împreună în pandemie, într-o zonă umanitară", a declarat Merkel jurnaliștilor.

Referindu-se la cererea Moscovei către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), Merkel a spus că „ne-am oferit ca Institutul german Paul Ehrlich să spirjine Rusia în acest sens”.

Institutul Paul Ehrlich este organismul de reglementare a medicamentelor din Germania.

"Și dacă acest vaccin este aprobat de EMA, atunci putem vorbi despre producția comună sau despre utilizare", a spus Merkel.

Rusia a înregistrat Sputnik V în august 2020, numit după satelitul din era sovietică, cu doar câteva luni înaintea concurenților occidentali, dar înainte de începerea studiilor clinice la scară largă.

Dezvoltatorii ruși au declarat că vaccinul lor are o eficiență de peste 90%, iar Rusia și-a lansat săptămâna aceasta campania de imunizare în masă cu acest vaccin.

Fondul rus de investiții directe care a contribuit la dezvoltarea vaccinului, spune că Sputnik a fost deja înregistrat în mai multe țări, inclusiv Belarus, Venezuela, Bolivia și Algeria.

Argentina a început deja să administreze a doua doză de Sputnik V în această săptămână, după ce a început campania de imunizare la sfârșitul lunii decembrie.
 
"Am discutat cu președintele Putin despre acest lucru. Se tot spune că Rusia are acest vaccin Sputnik V. Eu am spus dacă vrea să colaborăm - eu cred că, trecând peste toate disensiunile politice, care, da, în acest moment sunt majore, se poate colabora în timpul unei pandemii în domeniul umanitar -, există premisele ca un vaccin care să fie utilizat în Uniunea Europeană și să fie produs în cooperare să primească aprobarea Agenției Europene a Medicamentului. (...) Rusia s-a adresat acum Agenției Europene a Medicamentului. Eu m-am oferit ca Institutul Paul Ehrlich, institutul nostru, să poată oferi susținere Rusiei, deoarece este posibil ca în procedura necesară la Agenția Europeană a Medicamentului să nu coincidă în totalitate documentația. Eu cred că este un lucru bun. Dacă acest vaccin va primi aprobarea Agenției Europene a Medicamentului, am putea vorbi și despre o producție în comun (...)", a afirmat Angela Merkel, potrivit site-ului Cancelariei Germaniei, citat și de alte site-uri de știri.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews