ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valul de caniculă, care a cuprins întreaga Europă, atinge vineri apogeul.
Peste 100 de oameni, inclusiv un român, au fost uciși de valul de căldură, cu temperaturi record.

E alertă de cod violet, cel mai grav dintre toate, în mai multe țări. Iar meteorologii avertizează că temperaturile nu vor scădea nici în zilele următoare.

Temperaturi extrem de ridicate sunt așteptate vineri în sudul Europei, cu valori ce ar putea atinge 45 de grade Celsius în Franța, temperatură niciodată înregistrată până acum în această țară, a anunțat joi serviciului meteorologic Meteo France, relatează vineri AFP.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Franța a fost de 44,1 grade Celsius, măsurată în sudul Franței, în regiunea orașelor Montpellier și Nîmes, în timpul unui val de caniculă, în august 2003.
Și în Spania sunt așteptate maxime de până la 42 de grade. Cea mai gravă situație este în Catalonia, unde se extind incendiile de vegetație provocate de arșiță. Este cod roșu în Elveția și portocaliu în jumătatea de nord a Italiei.