Valul de caniculă, care a cuprins întreaga Europă, atinge vineri apogeul.
Peste 100 de oameni, inclusiv un român, au fost uciși de valul de căldură, cu temperaturi record.

E alertă de cod violet, cel mai grav dintre toate, în mai multe țări. Iar meteorologii avertizează că temperaturile nu vor scădea nici în zilele următoare.

Temperaturi extrem de ridicate sunt așteptate vineri în sudul Europei, cu valori ce ar putea atinge 45 de grade Celsius în Franța, temperatură niciodată înregistrată până acum în această țară, a anunțat joi serviciului meteorologic Meteo France, relatează vineri AFP.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Franța a fost de 44,1 grade Celsius, măsurată în sudul Franței, în regiunea orașelor Montpellier și Nîmes, în timpul unui val de caniculă, în august 2003.
Și în Spania sunt așteptate maxime de până la 42 de grade. Cea mai gravă situație este în Catalonia, unde se extind incendiile de vegetație provocate de arșiță. Este cod roșu în Elveția și portocaliu în jumătatea de nord a Italiei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews