ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru grec de finanțe, Yanis Varoufakis, a estimat că noul acord convenit de guvernul de la Atena cu creditorii internaționali nu va da rezultatele așteptate.

Opinia lui Varoufakis contrastează astfel cu cea a premierului Alexis Tsipras, care s-a declarat încrezător, transmite AFP.
 
'Întrebați-i pe toți cei care cunosc situația finanțelor grecești și vă vor spune că acest acord nu va funcționa', a indicat Varoufakis, ținând să adauge că o părere similară a fost exprimată și de ministrul german de finanțe Wolfgang Schaueble în fața Bundestagului. Ceilalți negociatori ar fi de acord cu el (cu Schaueble), iar 'ministrul grec de finanțe spune cam același lucru', a continuat Varoufakis. Cât despre Fondul Monetar Internațional, acesta 'se spală pe mâini' acceptând un program bazat pe o datorie imposibil de gestionat, dar pe care toată lumea vrea să-l pună în practică, a mai menționat fostul ministru grec.

Criticile sale survin după ce premierul Tsipras a declarat că este încrezător în șansele ca acest acord și noul împrumutul ce va fi acordat Greciei să pună capăt incertitudinii economice.

Adept al unei linii dure la negocierile cu creditorii internaționali, abordare neîmpărtășită de restul executivului grec, Varoufakis și-a dat demisia din guvern la începutului lunii iulie, el afirmând atunci că un alt motiv al acestei demisii a fost faptul că nu era agreat de unii dintre omologii săi din cadrul Eurogrupului.