ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar câteva zile de la ruperea formațiunii Syriza, fostul ministru grec de Finanțe, Yanis Varoufakis lansează noi acuzații la adresa Germaniei. Pentru Le Monde el a declarat că ministrul german de Finanțe vrea ieșirea Greciei din Zona euro pentru a lovi în Franța, denumind asta ”proiectul doctorului Schäuble", scrie Huffington Post.

Extrem de critic faţă de al treilea plan de ajutoare acordat recent Atenei, Varoufakis apreciază că ministrul german al Finanţelor Wolfgang Schaüblevrea să grăbească un "Grexit" pentru "a elimina rezistenţa franceză" faţă de "austeritate".

”Schaüble consideră Grecia un laborator al austerităţii, în care se experimentează memorandumul înainte să fie exportat. Frica de Grexit are scopul să potolească rezistenţa franceză, nici mai mult nici mai puţin", a subliniat Varoufakis denunţând acest "proiect al doctorului Schäuble".
 
În opinia sa, al treilea plan de ajutorare a Greciei este o "capitulare" a Atenei în faţa creditorilor şi a fost conceput "pentru scufundarea" economiei elene.
 
"Dacă Grecia încearcă, în pofida bunului simţ şi legilor elementare ale economiei, să aplice acest memorandum şi reformele care-l însoţesc, ea se va precipita direct către Grexit", spune el.