ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Polonia nu renunță la pretențiile financiare privind despăgubirile de război din partea Germaniei. Pentru pierderile suferite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Polonia va cere despăgubiri în valoare de cel puțin 900 de miliarde de dolari. Declarația aparține politicianului polonez, Janusz Shevchak, membru al grupului parlamentar pentru evaluarea sumei care urmează a fi revendicată, scrie evz.ro

„Câtă vreme Germania nu va plăti datoria pe care o are pentru daunele suferite de Polonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și vorbim despre o sumă de cel puțin 900 miliarde de dolari, autoritățile germane ar trebui să aibă o reținere excepțională atunci când vine vorba de atacuri la adresa guvernului polonez”, a declarat Shevchak într-un interviu acordat revistei WPolityce. 

Acesta consideră rușinos faptul că, în ultimii 30 de ani, autoritățile poloneze au ignorat problema despăgubirilor pentru daunele produse de Germania. 

Anterior, președintele Andrzej Duda a declarat că problema reparațiilor germane este încă deschisă.