Polonia nu renunță la pretențiile financiare privind despăgubirile de război din partea Germaniei. Pentru pierderile suferite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Polonia va cere despăgubiri în valoare de cel puțin 900 de miliarde de dolari. Declarația aparține politicianului polonez, Janusz Shevchak, membru al grupului parlamentar pentru evaluarea sumei care urmează a fi revendicată, scrie evz.ro

„Câtă vreme Germania nu va plăti datoria pe care o are pentru daunele suferite de Polonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și vorbim despre o sumă de cel puțin 900 miliarde de dolari, autoritățile germane ar trebui să aibă o reținere excepțională atunci când vine vorba de atacuri la adresa guvernului polonez”, a declarat Shevchak într-un interviu acordat revistei WPolityce. 

Acesta consideră rușinos faptul că, în ultimii 30 de ani, autoritățile poloneze au ignorat problema despăgubirilor pentru daunele produse de Germania. 

Anterior, președintele Andrzej Duda a declarat că problema reparațiilor germane este încă deschisă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews