ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul polonez a propus oficial un candidat alternativ pentru președinția Consiliului European, care să-l înlocuiască pe Donald Tusk, pe care conservatorii la putere de la Varșovia refuză să-l susțină, a anunțat ministrul polonez al afacerilor externe.

„Chiar acum, printr-o notă diplomatică, am propus candidatura europarlamentarului polonez Jacek Saryusz-Wolski pentru funcția de președinte al Consiliului Europei”, a declarat șeful diplomației poloneze Witold Waszczykowski, citat de agenția Agenția Poloneză de Presă.

Liderii UE urmează să decidă la summitul din 9 martie dacă îi acordă lui Donald Tusk încă un mandat de doi ani și jumătate la șefia Consiliului.

Polonia, prin vocea liderul celui mai puternic partid politic, Jaroslaw Kaczynski, a anunțat că nu îl va mai susține pe Tusk pentru un nou mandat.

„Donald Tusk este un politician care încalcă regulile fundamentale ale Uniunii Europene. Un astfel de om nu poate fi președintele Consiliului European și nu poate conta sub nicio formă pe susținerea noastră sau pe faptul că nu vom obiecta", a spus președintele partidului Lege și Dreptate (PiS), Jaroslaw Kaczynski care, la fel ca Tusk, a deținut funcția de premier al Poloniei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews