ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Votul irlandezilor, prin care s-a dat undă verde legalizării mariajelor între persoane de același sex, a provocat o undă de șoc în Biserica Catolică. Și la Vatican, de unde cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Sfântului Scaun, a transmis următorul mesaj: căsătoriile gay reprezintă ”o înfrângere pentru umanitate”.

Cardinalul Pietro Parolin a definit căsătoriile între persoane de același sex ”o înfrângere pentru umanitate”, scrie ziarul italian La Reppublica.

”Am fost foarte trist după anunțarea rezultatelor”, a spus cardinalul referindu-se la referendumul din Irlanda, țară cu o profundă tradiție catolică, prin care s-a decis legalizarea mariajelor gay. ”Biserica trebuie să țină cont de această realitate, dar în sensul de a consolida implicarea ei pentru evanghelizare. ”Cred că nu se poate vorbi numai de o înfrângere a principiilor creștine, ci de o înfrângere a umanității”, a adăugat înaltul prelat catolic.