Votul irlandezilor, prin care s-a dat undă verde legalizării mariajelor între persoane de același sex, a provocat o undă de șoc în Biserica Catolică. Și la Vatican, de unde cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Sfântului Scaun, a transmis următorul mesaj: căsătoriile gay reprezintă ”o înfrângere pentru umanitate”.

Cardinalul Pietro Parolin a definit căsătoriile între persoane de același sex ”o înfrângere pentru umanitate”, scrie ziarul italian La Reppublica.

”Am fost foarte trist după anunțarea rezultatelor”, a spus cardinalul referindu-se la referendumul din Irlanda, țară cu o profundă tradiție catolică, prin care s-a decis legalizarea mariajelor gay. ”Biserica trebuie să țină cont de această realitate, dar în sensul de a consolida implicarea ei pentru evanghelizare. ”Cred că nu se poate vorbi numai de o înfrângere a principiilor creștine, ci de o înfrângere a umanității”, a adăugat înaltul prelat catolic.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews