ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaticanul a anunțat că a încheiat negocierile cu oficialii palestinieni referitor la tratatul prin care recunoaște efectiv statul Palestina.

Papa Francisc s-a referit la 'statul Palestina' în timpul vizitei de anul trecut la locurile sfinte ale creștinismului, dar la nivel oficial Vaticanul încă întreține relații diplomatice cu Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OEP), informează Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a menționat că sâmbătă, 16 mai, Papa îl va primi în audiență pe liderul palestinian Mahmoud Abbas, cu o zi înaintea canonizării primilor doi sfinți de limbă arabă din Biserica Catolică.
Acordul, care va fi încheiat în ''viitorul apropiat'', va viza ''aspecte esențiale ale vieții și activității Bisericii Catolice în Palestina'', relevă un comunicat de presă la Vaticanului.

Întrebat care este diferența dintre acordul încheiat în anul 2000 cu OEP și cel actual, subsecretarul de stat al Vaticanului pentru relații cu statele, Antoine Camilleri, a invocat adoptarea pe 29 noiembrie 2012 a unei rezoluții a ONU ce recunoaște Palestina ca stat observator nemembru al Națiunilor Unite.