ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși a evitat subiectul în timpul discursurilor sale oficiale din SUA, Papa Francisc a abordat problema legalizării căsătoriilor homosexuale din America, întâlnindu-se, în secret, cu Kim Davis, funcționara care a refuzat să înregistreze astfel de mariaje în statul Kentucky.

Din păcate pentru Davis, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Ferderico Lombardi, a afirmat că Papa nu a dorit să se întâlnească cu funcționara, în mod special, și că această întrevedere nu înseamnă o susținere a pozițiilor lui Davis.

"Papa nu a intrat în amănuntele situației doamnei Davis, iar întâlnirea nu trebuie considerată ca o formă de sprijin dat poziției sale, în toate aspectele specifice și complexe ale acestei poziții. Singura audiență reală acordată de Papă la Nunciatură (ambasada Vaticanului) a fost cu unul dintre foștii săi elevi și familia acestuia", a declarat Lombardi.

Ca totul să fie și mai rău, "singura audiență reală" pe care a acordat-o Papa Francisc a fost unui homosexual declarat, care a venit la întâlnirea cu Pontiful împreună cu partenerul său.

"Tot ce pot spune este că Papa s-a văzut cu mine știind că eu sunt gay și că am avut o conversație extraordinară, emoționantă", a declarat Yayo Grassi(67 de ani), agentiei Reuters.

Întâlnirea cu doamna Davis i-a dezamăgit pe mulți catolici liberali dar i-a încântat pe conservatori care au văzut în aceasta un semn că Papa ar condamna cu claritate decizia Curții Supreme a SUA de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex, relatează Reuters.

Davis a spus la 30 septembrie că Papa i-ar fi mulțumit pentru curajul de care a dat dovadă și i-ar fi spus "să se țină tare", adăugând că, având conștiința că Papa este de acord cu ceea ce ea a făcut, "validează, într-un fel, totul", mai notează Reuters.