ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaticanul a făcut efectiv vaccinarea împotriva Covid-19 obligatorie pentru angajații săi, avertizându-i pe cei care refuză să primească vaccinul că ar putea fi concediați, informează Il Giorno.


Într-un decret de șapte pagini, cardinalul Giuseppe Bertello, șeful comisiei care guvernează statul orașului Vatican, a declarat că vaccinarea este „alegerea responsabilă” și că cei care refuză acest lucru ar putea risca concedierea. Ghidul indică o lege din 2011, care prevede că angajații care refuză „măsurile preventive” ar putea fi pedepsiți.

Noua politică va permite persoanelor cu motive legitime de sănătate să renunțe la vaccin, dar aceștia ar putea fi mutați în funcții în care ar avea contact cu mai puțini oameni. 
Papa a criticat reținerile privind vaccinurile Covid-19, considerându-le „negare suicidală” și a sugerat că este datoria tuturor să se vaccineze. Anumiți prelați catolici se opun vaccinurilor, despre care spun că conțin țesuturi de la fetuși avortați, dar Vaticanul a insistat că serurile sunt „acceptabile din punct de vedere moral”.

Papa a fost la fel de critic și în cazul controversatelor lockdown-uri. În ianuarie, el i-a certat pe oamenii care au călătorit în străinătate în timpul vacanței de sărbători pentru a scăpa de restricțiile Covid-19, acuzându-i că sunt iresponsabili și se gândesc doar la „distracție”.