ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Osservatore Romano, oficiosul Vaticanului, găzduiește un apel către credincioși de a se abține de la consumul de combustibili fosili în Postul Paștelui, pentru a-și arăta solidaritatea cu ucrainenii care suferă de frig.

Ziarul papal scrie:

Postul este un timp al meditației și al acțiunilor concrete, ca de exemplu „postitul de la gaz” („digiuno dal gas”) și limitarea folosirii căldurii, nu doar ca un semn de solidaritate cu ucrainenii și cu alte popoare care suferă, ci și pentru a reduce finanțarea unei economii a războiului.

În urmă cu o săptămână, Osservatore Romano a realizat un interviu cu Cecilia Dal’Oglio, directoarea organizației catoliceLaudato Si' pentru protecția mediului înconjurător.

Dal’Oglioa afirmat că deschiderea căldurii cu gaz înseamnă „finanțarea unei economii de război, iar noi nu mai dorim acest lucru”.

Activista catolică a adăugat:

Postirea de la Gaz este modalitatea prin care Italia se alătură Săptămânii Mondiale de Acțiune din timpul Postului: o perioadă a conștientizării „păcatelor ecologice” și a responsabilităților noastre.

Iar interviul din oficiosul Vaticanului continuă la fel de halucinant:

Postul poate fi ținut personal, în familie, ca o oportunitate de a găsi „temperatura cea bună” a casei. În trecut, în timpul Postului, posteam de la plastic și de la consumul excesiv de carne. Suntem gata să ne schimbăm stilul de viață, chiar dacă asta cere un efort, și dorim să implicăm familiile, comunitățile și parohiile noastre.

Dal’Oglio recomandă cu tărie în timpul Postului renunțarea la combustibilii fosili, ca o mărturie de solidaritate cu„frații și surorile noastre din Ucraina”.

Vajnica militantă a informat cu mândrie că peste 350 de instituții catolice au făcut promisiunea de a renunța la combustibilii fosili. Ceea ce înseamnă, spune ea, „între 10 și 20 de miliarde de dolari investiții pierdute în industria combustibililor fosili”.

Dal’Oglio a continuat:

Experții în finanțe din Biserică ar trebui să își împărtășească cunoștințele și să-și deschidă inimile la întrebările comunității lor, la „plânsul Pământului” și la „plânsul săracilor”.

Ea susține că Postul Paștelui este momentul cel mai potrivit pentru a „construi o mare economie ecumenică globală prin tranziție ecologică și energetică”.

Și activista promite:

Vom face un mare anunț global ecumenic al renunțării cu ocazia următoarei Zile a Pământului – Ziua Mondială a Pământului 2023.

Despre Hristos nu se pomenește nimic în tot interviul.