ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vizita Papei Francisc la Washington naște polemici în sânul Vaticanului. Astfel, surse citate de siteul Wall Street Journal susțin că Sfântul Scaun este nemulțumit de faptul că Obama a invitat o serie de personaje certate cu morala creștină la întâlnirea cu Papa Francisc.

Printre aceștia se numără o fostă călugăriță catolică care susține avortul, un fost Episcop homosexual, dar și activiști homosexuali care susțin că sunt catolici.
Aceștia îl vor însoți pe președintele Obama la întâlnirea cu Papa Francisc. Sursa citată arată că Vaticanul se teme de faptul că Papa ar putea fi surprins în aceleași imagini cu activiștii homosexuali, ceea ce ar putea duce la impresia că îi susține în acțiunile lor.

Totuși, numele de pe listă nu sunt de mirare, arată sursa citată, având în vedere că organizatorul întâlnirii de la Casa Albă este Vivian Taylor, un bărbat care se consideră femeie. Vivian Taylor este și directorul de advocacy pentru persoanele LGBT din partea Bisericii Episcopale, un cult protestant, aripa americană a Bisericii Angliei.

Papa Francisc va vizita SUA între 22 și 27 septembrie. În afară de Casa Albă, Suveranul Pontif se adresa Congresului SUA, înainte de a apărea la Întâlnirea Mondială a Familiilor din Philadelfia.