ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaticanul îi va refuza o binecuvântare papală ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, din cauza politicilor sale privind migrația ilegală, a declarat un apropiat al papei Francisc. Acesta l-a comparat pe Salvini cu un furnizor de avorturi și cu dictatorii venezueleni, care nu vor primi niciodată o astfel de binecuvântare papală.

Cardinalul Konrad Krajewski a explicat că binecuvântările papale pot fi cerute pentru evenimente religioase cum ar fi Primele Împărtașanii,  nunțile și aniversările, dar nu pot fi date cuiva care provoacă scandal. ”Nu le oferim tuturor”, a declarat Krajewski cotidianului italian Il Messaggero. „Am putea să dăm vreodată binecuvântare, de exemplu, unui spital în care au loc avorturi? Sau anumitor personaje din Venezuela care ne cer așa ceva? Nu, cu siguranță nu”, a spus cardinalul.
 
„De exemplu, dacă Salvini ne cere binecuvântare, îi vom nega acest lucru”, a adăugat el.

Potrivit ziarului Il Messaggero, motivul pentru care Vaticanul l-ar refuza pe Salvini, un catolic fervent, ar fi politica sa dură în privința imigrației ilegale, în condițiile îm care Vaticanul  a făcut apel in repetate rânduri pentru deschiderea porturilor în fața migranților.

Sursa citată menționează că un alt cardinal i-ar fi transmis lui Salvini acum câteva luni că nu va „fi primit niciodată în audiență la Papa” dacă nu va renunța la politica  porturilor închise.

În centrul crizei imigranților din Italia în 2016, premierul Matteo Renzi a avertizat că Italia nu ar putea supraviețui unui alt an de imigrație în masă, așa cum sa întâmplat anterior, în care mai mult de 155.000 de imigranți au intrat în Italia necontrolată.


În timpul campaniei electorale din 2018, Salvini, liderul formațiunii Lega, a afirmat că Italia este o națiune suverană și trebuie să-și apere propriile granițe, indiferent dacă UE este sau nu de acord, iar politicile sale anti imigranți din ultimul an i-au sporit popularitatea printre italieni.