Vaticanul îi va refuza o binecuvântare papală ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, din cauza politicilor sale privind migrația ilegală, a declarat un apropiat al papei Francisc. Acesta l-a comparat pe Salvini cu un furnizor de avorturi și cu dictatorii venezueleni, care nu vor primi niciodată o astfel de binecuvântare papală.

Cardinalul Konrad Krajewski a explicat că binecuvântările papale pot fi cerute pentru evenimente religioase cum ar fi Primele Împărtașanii,  nunțile și aniversările, dar nu pot fi date cuiva care provoacă scandal. ”Nu le oferim tuturor”, a declarat Krajewski cotidianului italian Il Messaggero. „Am putea să dăm vreodată binecuvântare, de exemplu, unui spital în care au loc avorturi? Sau anumitor personaje din Venezuela care ne cer așa ceva? Nu, cu siguranță nu”, a spus cardinalul.
 
„De exemplu, dacă Salvini ne cere binecuvântare, îi vom nega acest lucru”, a adăugat el.

Potrivit ziarului Il Messaggero, motivul pentru care Vaticanul l-ar refuza pe Salvini, un catolic fervent, ar fi politica sa dură în privința imigrației ilegale, în condițiile îm care Vaticanul  a făcut apel in repetate rânduri pentru deschiderea porturilor în fața migranților.

Sursa citată menționează că un alt cardinal i-ar fi transmis lui Salvini acum câteva luni că nu va „fi primit niciodată în audiență la Papa” dacă nu va renunța la politica  porturilor închise.

În centrul crizei imigranților din Italia în 2016, premierul Matteo Renzi a avertizat că Italia nu ar putea supraviețui unui alt an de imigrație în masă, așa cum sa întâmplat anterior, în care mai mult de 155.000 de imigranți au intrat în Italia necontrolată.


În timpul campaniei electorale din 2018, Salvini, liderul formațiunii Lega, a afirmat că Italia este o națiune suverană și trebuie să-și apere propriile granițe, indiferent dacă UE este sau nu de acord, iar politicile sale anti imigranți din ultimul an i-au sporit popularitatea printre italieni.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews