ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de palestinieni creștini au aruncat cu pietre și sticle de apă în vehiculul Patriarhului Ortodox Grec de la Ierusalim, Teofil al III-lea, în semn de protest față de decizia instituției religioase de a vinde terenuri unor investitori evrei.
 
Protestatarii au blocat convoiul Patriarhului Teofil al III-lea în timp ce acesta se îndrepta spre o biserică din Betleem, unde urma să participe la slujba de Crăciun.

Aceștia au aruncat cu pietre și sticle de apă, au lovit vehiculul cu pumnii și au scandat „trădător, trădător”, înainte ca forțele de securitate palestiniene să-i îndepărteze. Geamurile unor mașini din convoi au fost sparte, însă mașina patriarhului nu a fost avariată, scrie Mediafax.

Presa israeliană a relatat pe larg despre aceste vânzări controversate de terenuri, inclusiv proprietăți în Ierusalimul de Est și de Vest. Potențialii cumpărători sunt investitori israelieni.
 
Biserica Ortodoxă este unul dintre cei mai mari proprietari privați în Țara Sfântă și în ultimii ani a stârnit mai multe controverse în rândul israelienilor, dar și al palestinienilor, prin încercarea de a vinde proprietăți unor investitori privați.
 
Oficialii din cadrul Bisericii Ortodoxe de la Ierusalim spun însă că sunt nevoiți să vândă terenuri pentru a plăti datoriile acumulate de-a lungul timpului. Până acum, instituția religioasă închiria pe termen lung terenurile rezidenților.

Palestinienii se opun vânzării terenurilor către investitori israelieni, considerând o acțiune în acest sens drept un act de trădare.

Protestatarii sunt creștini din Betleem, Nazaret și alte orașe din Israel.