ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Veneției dă un mesaj clar teroriștilor: dacă vreți să ajungeți la Allah,
invocându-l, vă ajutăm noi! Edilul italian a stânit un val de polemici în peninsulă după ce a declarat că are  lunetiști pregătiți să tragă asupra asupra tuturor celor care striga „Allahu Akbar” în Veneția.

Declarațiile lui  Luigi Brugnaro, care se declară „mândru că este  politically incorrect”  au fost făcute în urma recentului atac terorist de la Barcelona, scrie Corriere della Sera. 

„Veneția este singurul oraș din Europa care a arestat patru teroriști ce doreau a să arunce în aer podul Rialto,  spunând că vor să meargă la Allah. Noi îi vom trimite direct la Allah fără a distruge podul Rialto. În cazul în care cineva va fi auzit strigând Allahu Akbar în Piazza San Marco, vom trage!”, a spus primarul din Veneția Luigi Brugnaro, la întâlnirea de la Rimini, la care au participat alți edili din peninsulă.

Brugnaro, scrie presa italiană, nu pare să se joace cu cuvintele când spune că Veneția îi vânează pe teroriști, pentru a nu se transforma într-o nouă Barcelona. „Spre deosebire de Barcelona, ​​unde nu a existat protecție, noi ne vom asigura securitatea. Nu provocăm pe nimeni. Trimitem un mesaj către forțele de poliție că trebuie să știe că suntem de partea lor și că vom reacționa la amenințări”.

Și a adăugat: „Haideți să terminăm odată cu ideea de corectitudine politică. Nu mai putem continua să dăm impresia că în Italia poți să faci ceea ce vrei. A da ordin gardienilor să tragă? Poate că nu pot și nici nu vor. Dar dacă mă trezesc în fața  unei persoane periculoase, trebuie să trag”.
 
Presa italiană a scris în ultimele zile că, după Spania, jihaidiștii ISIS ar avea în vizor Italia, țară care a primit amenințări directe încă din aprilie 2016, când militanții Stat Islmic au dat de înțeles că Roma este printre țintele lor cele mai importante. ”Când va veni marea maree vor fi cucerite Bagdadul, Damascul, Ierusalimul, Ammanul, Constantinopolul, Teheranul și Roma”, afirma la acea vreme purtătorul de cuvânt al ISIS, Abu Hassan al-Muhajir.

Autoritățile italiene au anunțat că nu au existat ”elemente concrete noi de alarmă”, dar au adăugat că sunt mereu vigilente în ceea ce privește monitorizarea activităților teroriste.