Venezuela și-a redeschis granița terestră cu Brazilia și granița sa maritimă cu insula olandeză Aruba, închise de la încercarea opoziției Venezuelei de a solicita ajutor umanitar de peste hotare în februarie, a anunțat vineri vicepreședintele însărcinat cu probleme economice, informează AFP, citată de Agerpres.

"Frontierele cu Brazilia și Aruba sunt din nou active", a declarat Tareck El Aissami într-un discurs televizat, subliniind însă că granițele Venezuelei cu celelalte insule olandeze (Bonaire și Curacao) și Columbia rămân închise.

"Dorim să stabilim un dialog sincer" cu Brazilia și Aruba, a adăugat vicepreședintele venezuelean.

Anunțul are loc pe fundalul deprecierii relațiilor dintre Venezuela și Brazilia după accederea lui Jair Bolsonaro la președinția braziliană în ianuarie. Aparținând dreptei politice, acesta a avut reacții vehemente la adresa guvernului președintelui socialist Nicolas Maduro, dar, până în prezent, nu a manifestat vreo intenție de ingerință în afacerile interne ale statului vecin.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews