ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Venezuela și-a redeschis granița terestră cu Brazilia și granița sa maritimă cu insula olandeză Aruba, închise de la încercarea opoziției Venezuelei de a solicita ajutor umanitar de peste hotare în februarie, a anunțat vineri vicepreședintele însărcinat cu probleme economice, informează AFP, citată de Agerpres.

"Frontierele cu Brazilia și Aruba sunt din nou active", a declarat Tareck El Aissami într-un discurs televizat, subliniind însă că granițele Venezuelei cu celelalte insule olandeze (Bonaire și Curacao) și Columbia rămân închise.

"Dorim să stabilim un dialog sincer" cu Brazilia și Aruba, a adăugat vicepreședintele venezuelean.

Anunțul are loc pe fundalul deprecierii relațiilor dintre Venezuela și Brazilia după accederea lui Jair Bolsonaro la președinția braziliană în ianuarie. Aparținând dreptei politice, acesta a avut reacții vehemente la adresa guvernului președintelui socialist Nicolas Maduro, dar, până în prezent, nu a manifestat vreo intenție de ingerință în afacerile interne ale statului vecin.