ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Relațiile Ungariei cu România s-au deteriorat în 2015, în timp ce legăturile cu Slovacia prosperă, a remarcat viceprim-ministrul ungar Zsolt Semjen, într-un interviu acordat radioului public.

Relațiile economice Slovacia-Ungaria au înflorit în 2015, în timp ce relațiile politice au fost mai bune decât înainte. Semjen a numit drept o "evoluție istorică" faptul că soldați slovaci au venit să ajute Ungaria să-și apere frontiera de sud în timpul crizei migranților. Acest episod, a spus el, poate deschide calea pentru progrese în continuare în chestiunile legate de minorități.

În schimb, relațiile interstatale ungaro-române s-au deteriorat, precum și legăturile guvernului român cu comunitatea etnică maghiară din România, în timp ce guvernul de stânga al lui Victor Ponta "a distrus deliberat" ceea ce a fost construit în timpul guvernelor precedente, a remarcat Semjen, citat de Agerpres.