ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atentatul din noaptea de Revelion de la Istanbul a fost organizat, probabil, de un serviciu secret străin, susține vicepremierul Turciei, Numan Kurtulmus.

La rândul lui, deputatul Șamil Tayyar a acuzat direct Agenția Centrală de Informații (CIA) a SUA pentru acest atentat. Șamil Tayyar este jurnalist și deputat al Partidului Justiției și Dezvoltării, al președintelui Erdogan.

Atacul comis în noaptea de Revelion în clubul de noapte din Istanbul s-a soldat cu 39 de morți.

"Părerea mea este că nu este posibil ca atacatorul să fi putut comite așa ceva fără a beneficia de susținere. Pare a fi opera unui serviciu secret. Analizăm toate posibilitățile", a declarat vicepremierul Numan Kurtulmus într-un interviu acordat cotidianului Hurriyet, preluat de Mediafax.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul comis de Revelion în clubul de noapte din Istanbul, soldat cu 39 de morți și zeci de răniți. Autoritățile turce susțin că autorul atentatului, aflat încă în libertate, ar fi un etnic uigur.

Numan Kurtulmus a atras atenția că serviciile secrete străine pot orchestra atentate pe care autoritățile turce le pot dejuca cu greu: "Dacă teroriștii sunt susținuți de organizații de informații străine, pot comite atentate la care noi nici nu ne-am gândi".