ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul italian Matteo Salvini, aflat, miercuri, în vizită la Varșovia, și-a exprimat dorința ca Italia și Polonia să-și unească forțele pentru remodelarea Europei, el fiind în căutarea unei noi alianțe eurosceptice înainte de alegerile pentru Parlamentul European programate pentru luna mai, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Polonia și Italia vor fi parte a unei noi primăveri a Europei, renașterea valorilor europene'', a declarat Salvini în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul polonez de interne, Joachim Brudzinski.

Potrivit sursei citate, reuniunea a avut loc la inițiativa lui Brudzinski, care a afirmat că el și vicepremierul italian au discutat despre migrație și securitatea granițelor Uniunii Europene. 

Salvini se va întâlni miercuri la Varșovia și cu Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului aflat la putere în Polonia, cu care va discuta despre noua alianță eurosceptică.

Salvini a criticat în mod repetat UE și a spus că alegerile europarlamentare din luna mai sunt vitale pentru crearea unui bloc „'reformist ce poate revizui din interior instituțiile de la Bruxelles”.

Totodată, guvernul polonez a cerut „ca UE să ofere mai multă suveranitate țărilor membre și să se amestece mai puțin în treburile naționale”, scrie Reuters.