Vicepremierul italian Matteo Salvini, aflat, miercuri, în vizită la Varșovia, și-a exprimat dorința ca Italia și Polonia să-și unească forțele pentru remodelarea Europei, el fiind în căutarea unei noi alianțe eurosceptice înainte de alegerile pentru Parlamentul European programate pentru luna mai, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Polonia și Italia vor fi parte a unei noi primăveri a Europei, renașterea valorilor europene'', a declarat Salvini în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul polonez de interne, Joachim Brudzinski.

Potrivit sursei citate, reuniunea a avut loc la inițiativa lui Brudzinski, care a afirmat că el și vicepremierul italian au discutat despre migrație și securitatea granițelor Uniunii Europene. 

Salvini se va întâlni miercuri la Varșovia și cu Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului aflat la putere în Polonia, cu care va discuta despre noua alianță eurosceptică.

Salvini a criticat în mod repetat UE și a spus că alegerile europarlamentare din luna mai sunt vitale pentru crearea unui bloc „'reformist ce poate revizui din interior instituțiile de la Bruxelles”.

Totodată, guvernul polonez a cerut „ca UE să ofere mai multă suveranitate țărilor membre și să se amestece mai puțin în treburile naționale”, scrie Reuters.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews