ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, liderul formațiunii naționaliste Partidul Libertății (FPÖ), îl acuză pe președintele francez Macron că este „co-responsabil pentru cursul iresponsabil al unei Uniuni Europene centraliste”.

„Totul în UE amintește de filmul „Pirații din Caraibe”. Căpitanul este beat în spatele cârmei și urmeaza ruta dictată de Merkel-Macron, deși vede că va fi blocat”, a spus Strache, citat de presa austriacă, preluată de b92.net.


Înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai,  oficialul austriac le-a spus compatrioților săi că acest curs ar trebui „schimbat”. „Suntem în favoarea unei Europe a strămoșilor”, a subliniat Strache, al cărui partid vrea o Uniune Europeană mai descentralizată, cu mai puține competențe ale birocraților de la Bruxelles și o mai mare putere a membrilor blocului UE.