Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, liderul formațiunii naționaliste Partidul Libertății (FPÖ), îl acuză pe președintele francez Macron că este „co-responsabil pentru cursul iresponsabil al unei Uniuni Europene centraliste”.

„Totul în UE amintește de filmul „Pirații din Caraibe”. Căpitanul este beat în spatele cârmei și urmeaza ruta dictată de Merkel-Macron, deși vede că va fi blocat”, a spus Strache, citat de presa austriacă, preluată de b92.net.


Înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai,  oficialul austriac le-a spus compatrioților săi că acest curs ar trebui „schimbat”. „Suntem în favoarea unei Europe a strămoșilor”, a subliniat Strache, al cărui partid vrea o Uniune Europeană mai descentralizată, cu mai puține competențe ale birocraților de la Bruxelles și o mai mare putere a membrilor blocului UE.
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.