Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, liderul formațiunii naționaliste Partidul Libertății (FPÖ), îl acuză pe președintele francez Macron că este „co-responsabil pentru cursul iresponsabil al unei Uniuni Europene centraliste”.

„Totul în UE amintește de filmul „Pirații din Caraibe”. Căpitanul este beat în spatele cârmei și urmeaza ruta dictată de Merkel-Macron, deși vede că va fi blocat”, a spus Strache, citat de presa austriacă, preluată de b92.net.


Înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai,  oficialul austriac le-a spus compatrioților săi că acest curs ar trebui „schimbat”. „Suntem în favoarea unei Europe a strămoșilor”, a subliniat Strache, al cărui partid vrea o Uniune Europeană mai descentralizată, cu mai puține competențe ale birocraților de la Bruxelles și o mai mare putere a membrilor blocului UE.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews