ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europa Centrală are handicapuri substanțiale la nivelul dezvoltării infrastructurii, iar dacă Uniunea Europeană nu poate oferi sprijin financiar pentru a depăși aceste goluri, Ungaria va cere ajutorul Chinei, a declarat premierul Ungariei, Vicktor Orban la o întâlnire a companiilor germane în Berlin, potrivit Budapest Business Journal.

„Europa Centrală are serioase handicapuri de depășit în ceea ce privește infrastructura; mai există încă multe de făcut în acest domeniu", a declarat premierul Viktor Orban la forumul Welt-Wirtschaftsgipfel. 

„Dacă Uniunea Europeana nu poate oferi sprijin financiar, ne vom orienta către China", a adăugat el.

Orban a mai spus că 2018 va fi un „an critic" pentru Europa, iar continentul trebuie să salveze sistemul Shengen dacă vrea să își mențină competitivitatea.

Potrivit liderului ungar, țările din Grupul de la Vișegrad vor ajunge din urmă țările industrializate din vest până în 2030 și vor putea contribui la bugetul UE.