ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ONU a înregistrat un număr de record de refugiați în 2014. 60 de milioane de persoane au fost obligate să fugă din calea războaielor și a violențelor. Sunt datele UNHCR, în raportul ”Lumea în război”.

Spre deosebire de 2013, numărul refugiaților interni este cu 8,3 milioane mai mare. Creșterea numărului celor care încearcă să scape de război a început în 2011, odată cu războiul din Siria, țara cu cel mai mare număr de refugiați: 3,8 miloane în afara granițelor și 7,6 milioane în interiorul granițelor, relatează presa italiană.

Naţiunile Unite se tem că problema refugiaţilor riscă să scape de sub control. Comisariatul ONU pentru Refugiaţi a atras atenţia asupra agravării la nivel mondial a problemei refugiaţilor. 

Potrivit statisticii Națiunilor Unite, numărul refugiaţilor a crescut din 2004 până în 2013 de la 37,5 milioane la 51,2 milioane, sfârşitul anului 2014 ducând numărul total la aproximativ 59,5 milioane. În fiecare zi a anului 2014, aproximativ 42.500 de persoane au fost forţate să lase tot ce aveau și să ia calea  refugiului.

Principalele cauze ale acestei creşteri nemaiîntâlnite a numărului de refugiaţi sunt conflictele militare izbucnite sau reluate în ultimii cinci ani în: Coasta de Fildeș, Republica Centrafricană, Libia, Mali, nordul Nigeriei, Republica Democrată Congo, Sudanul de Sud, Burundi, Siria, Irak, Yemen, Ucraina, Kîrgîzstan, Myanmar, Pakistan.