ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SUA vor fi dispuse să ridice sancțiunile la adresa Rusiei - instituite de Washington ca urmare a acțiunilor Moscovei în Donbas (estul Ucrainei) - numai dacă acordurile de la Minsk vor fi transpuse integral în practică, a declarat subsecretarul de stat american pentru afaceri eurasiatice, Victoria Nuland, citată de agenția TASS. Victoria Nuland se află la Moscova pentru discuții cu omologii ruși.

"Vrem să vedem punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk cât mai curând posibil. Acum e timpul să se 'apese pe pedala de accelerație'. Așa cum a spus și președintele SUA (Barack Obama) dacă acordul Minsk-2 (12 februarie 2015) va fi pus integral în aplicare sancțiunile vor fi ridicate', a declarat ea, în finalul discuțiilor cu oficiali ruși, conform sursei citate.

Nuland s-a întâlnit la Moscova cu Vladislav Surkov, consilier al președintelui rus Vladimir Putin pentru Ucraina.Oficial, Nuland și Surkov, care s-au mai întâlnit și în iarnă la Kaliningrad tot în problema ucraineană, au discutat despre punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, precum și modalitățile de îmbunătățire a situației din Ucraina.

Nuland a spus, de asemenea, că s-a întâlnit și cu ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov, cu care a abordat o serie de aspecte legate de relațiile bilaterale.

'Plec acasă după o rundă constructivă de discuții', a concluzionat Victoria Nuland, care urmează să părăsească miercuri Moscova cu destinația Bruxelles, unde se va alătura delegației americane conduse de secretarul de stat John Kerry, ce se va afla între 18 și 20 mai într-o vizită în capitala belgiană.