Președintele SUA, Donald Trump, a semnat legea care anulează o schimbare de ultimă oră făcută de Administrația Obama la legea sănătății publice, schimbare care obliga statele SUA să finanțeze cu bani de la guvernul federal activitatea filialelor Planned Parenthood, „gigantul” avortului din SUA, anunță știripentruviață.ro.

Schimbarea adusă de Administrația Trump va permite statelor SUA care doresc acest lucru să nu mai îndrepte banii alocați pentru planificare famlială de guvernul federal către organizații pro-avort, ci către organizații care nu fac din servicilie de avort o prioritate a activității lor.

Practic, Planned Parenthood, cu filiere în toate statele americane, primea în mod obligatoriu prin lege bani de la bugetul federal. Multe din legislativele statelor americane au votat deja să retragă această fianțare oferită Planned Parenthood după scanadalul uriaș în care această organizație s-a dovedit implicată. Organizația însă a amenințat aceste state cu procese în justiție exact pe baza legii pe care acum a modificat-o noul legislativ american, cu girul Președintelui Trump.

În 2015, o serie de anchete cu camera ascunsă la diverse filiale Planned Parenthood a dezvăluit că această companie recolta în mod neetic, informând incomplet sau chiar deloc pacientele, țesuturi și organe de la copiii avortați, pe care le vindea în mod ilegal pe piața neagră.

S-a descoperit chiar că, la avorturile efectuate pacientelor cu sarcină în  trimestru 3 sau 4 (în SUA avortul e legal în orice perioadă a sarcinii), angajații Planned Parenthood, dacă primeau comandă de pe piața neagră de la companii de biotehnologie, erau predispuși să determine naștere forțată în loc de avort parțial, pentru a avea bebeluși întregi (inclusiv capul) de vânzare, ceea ce reprezintă încălcarea legii care garantează dreptul la viață și îngrijiri medicale oricărui copil născut viu în SUA.

Planned Parenthood a susținut că folosește banii federali doar pentru a furniza servicii de contracepție populației nevoiașe, dar din rapoartele sale de activitate reiese clar că cea mai mare parte a activității sale o reprezintă avorturile.

Camera Reprezentanților SUA a votat cu 230 la 188 pentru această schimbare legislativă, dar la Senatul SUA bătălia a fost acerbă, căci doi dintre republicani și-au schimbat votul și au trecut în tabăra democrată, care este pro-avort. Atunci Vicepreședintele SUA, Mike Pence, și-a folosit dreptul de vot pentru a înclina balanța în favoarea vieții și a trimite legea spre aprobare Președintelui.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews