ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul portughez a respins miercuri patru proiecte de lege prezentate de stânga care au susțineau legalizarea eutanasiei. 
 
Decizia legiuitorilor pune capăt procesului parlamentar de dezincriminare a morții asistate, în Portugalia, țară în care 81% dintre locuitori se declară catolici.

„Conferința Episcopilor portughezi salută faptul că au fost  respinse propunerile pentru legalizarea eutanasiei de către Adunarea Republicii", se spune într-o notă semnată de Joaquim Manuel Gomes SCJ Barbosa, secretar general al Conferinței episcopale portugheze. Este o „victorie a vieții”, care nu ar trebui supusă niciodată la vot, astfel încât ea să fie eliminată, și este, de asemenea, „o victorie pentru democrație și pentru toți cei care sunt implicați în apărarea vieții”.

Înaintea votului,  mai multe organizații anti-avort, dar și organizații ale unor elevi,  au demonstrat în fața parlamentului din Lisabona. Ei au scandat ƒ„Da, vieții, nu eutanasiei!" și au purtat banere pe care scria: „Vrem îngrijire paliativă pentru TOȚI" și „Eutanasia este o rețetă pentru auzarea bătrânilor”, scrie BBC.

Eutanasia solicitată de către pacient este legală în state UE ca Belgia, Olanda și Luxemburg.

În afara Europei, practica este disponibilă în Canada, Columbia și în statul australian Victoria.