ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător federal a decis, marți, împotriva unei plângeri formulate la adresa intenției președintelui SUA de a construi un zid de frontieră cu Mexicul, oferind o victorie importantă administrației Trump prin decizia care permite ca planurile de construcție să continue, anunță Fox News.
 
„Azi este o mare victorie juridică. Un judecător american s-a alăturat administrației Trump și a respins încercarea de a împiedica guvernul să construiască un mare zid de frontieră la granița sudică. De acum înainte, acest proiect important poate merge mai departe!”. Astfel a salutat președintele american decizia unui tribunal din California care a refuzat să interzică ridicarea zidului la granița cu Mexicul, una dintre promisiunile-cheie electorale ale liderului SUA.

Anterior, un tribunal din California respinsese apelul autorităților federale împotriva administrației Donald Trump, solicitând interzicerea construirii zidului la granița cu Mexicul.

Marți însă judecătorul districtual Gonzalo Curiel a respins plângerea autorităților federale.  

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA a salutat decizia instanței.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiție al SUA, Devin O'Malley, a salutat, de asemenea, decizia, declarând că Congresul a acordat autoritatea construirii unui zid cât mai curând și că administrația este mulțumită că poate continua „această activitate importantă pentru interesele națiunii”.

Zidul de 1.600 de km. de la frontiera mexicană a fost una dintre marile promisiuni electorale făcute de Donald Trump, care a promis și că întreprinderea va fi finanțată de guvernul mexican. 

Pe 24 ianuarie, în discursul privins starea națiunii, președintele american și-a prezentat planul pentru un proiect de lege privind imigrația, precizând că vrea să obțină 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului la granița cu Mexicul și să ofere cetățenie copiilor care au ajuns ilegal în SUA.

Anul trecut, președintele mexican Enrique Pena Nieto și-a anulat vizita la Washington în fața insistenței lui Donald Trump ca Mexicul să plătească zidul de la graniță.