ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul din Carolina de Sud a decis, prin vot, interzicerea tuturor avorturilor în acest stat, modificând un proiect de lege privind interzicerea avorturilor prin dezmembrare, făcute de obicei în ultima parte a sarcinii, când inima fătului începe să bată, scrie lifenews.com.

Conform modificării legii, vor fi interzise toate avorturile, cu excepția cazurilor de viol, a incestului sau în cazul în care sănătatea mamei este în pericol.
 
Legiuitorii se așteaptă însă ca activiștii pro avort să conteste proiectul de lege care contravine deciziei din cazul Roe v. Wade, proces în cadrul căruia avortul a fost permis chiar și după cele 24 de săptămâni de sarcină.

Noul act normativ va duce la interzicerea la aproape 97% din cele aproximativ 70.000 de avorturi efectuate anual în Carolina de Sud, afirmă inițiatorii legii. „Este evident neconstituțional”, a declarat imediat senatorul democrat Brad Hutto. 
Statele North Dakota și Arkansas au încercat, în urmă cu câțiva ani, să  dea legi pentru interzicerea avortului, dacă bătăile inimii unui copil nenăscut sunt detectabile (aproximativ șase săptămâni),  însă instanțele federale au respins propunerile legislative respective.