Senatul din Carolina de Sud a decis, prin vot, interzicerea tuturor avorturilor în acest stat, modificând un proiect de lege privind interzicerea avorturilor prin dezmembrare, făcute de obicei în ultima parte a sarcinii, când inima fătului începe să bată, scrie lifenews.com.

Conform modificării legii, vor fi interzise toate avorturile, cu excepția cazurilor de viol, a incestului sau în cazul în care sănătatea mamei este în pericol.
 
Legiuitorii se așteaptă însă ca activiștii pro avort să conteste proiectul de lege care contravine deciziei din cazul Roe v. Wade, proces în cadrul căruia avortul a fost permis chiar și după cele 24 de săptămâni de sarcină.

Noul act normativ va duce la interzicerea la aproape 97% din cele aproximativ 70.000 de avorturi efectuate anual în Carolina de Sud, afirmă inițiatorii legii. „Este evident neconstituțional”, a declarat imediat senatorul democrat Brad Hutto. 
Statele North Dakota și Arkansas au încercat, în urmă cu câțiva ani, să  dea legi pentru interzicerea avortului, dacă bătăile inimii unui copil nenăscut sunt detectabile (aproximativ șase săptămâni),  însă instanțele federale au respins propunerile legislative respective.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews