ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Departamentul de Educație al Statului New York a trimis o scrisoare prin care informează toate școlile publice din stat că nu este necesar acordul părinților la testele COVID-19 pentru copii pentru instruirea personală sau pentru participarea la activități școlare, inclusiv activități extrașcolare. 

Recomandarea, care se aplică doar școlilor publice, vine în urma unui proces care contestă închiderea școlilor din New York și testarea obligatorie pentru studenți, scrie Childrenshealthdefense.

Procesul a fost intentat pe 16 decembrie 2020 de către opt părinți din New York și Centrul pentru Apărarea Sănătății copiilor (CHD) împotriva Departamentului de Educație din New York și a primarului Bill de Blasio.

Scrisoarea Biroului serviciilor de asistență pentru studenți spune:

Departamentul a primit rapoarte din domeniu că unele districte școlare impun acordul părinților în numele copiilor lor, pentru testarea COVID-19 ca o condiție a activităților, inclusiv învățarea personală și activitățile extracurriculare. Departamentul clarifică prin prezenta că acordul părinților / tutorelui pentru testul COVID 19 nu poate fi o condiție a învățării sau a altor activități școlare”.
Începând cu 19 noiembrie 2020, copiii din clasele 6-12 au fost complet excluși de la toate educațiile școlare. NYC nu a furnizat nicio dată specifică până la care acești elevi se vor putea întoarce la școală.

De la începutul lunii decembrie, elevii cu nevoi speciale au putut participa la „învățarea mixtă”, de obicei doar 1-2 zile pe săptămână, doar dacă se supuneau testelor (PCR) pentru COVID- 19. Dacă părinții refuzau, departamentul de educație îi elimina pe copii copiii de la învățarea la distanță cel puțin în următoarele 10 luni.

Școlile din New York au fost deschise tuturor studenților pentru învățarea mixtă din septembrie până la mijlocul lunii noiembrie, chiar dacă toate familiile aveau opțiunea de învățare la distanță. Primarul de Blasio a închis din nou școlile din cauza creșterii ratei de pozitivitate PCR la nivelul întregului oraș.

După cum au declarat experții reclamanților în procesul lor, testarea PCR nu diagnostichează infecția cu COVID, chiar dacă NYC a declarat părinților că o face. Testarea PCR generează multe rezultate fals pozitive, ducând la izolare și carantină perturbatoare și costisitoare, susțin reclamanții.