ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane în cinci state din nord-estul SUA, după victoriile obținute în Rhode Island și Delaware, relatează AFP și DPA.

Donald Trump, favoritul la investitura partidului său pentru alegerile prezidențiale americane din noiembrie, a obținut de asemenea victorii în statele Pennsylvania, Maryland și Connecticut, consolidându-și astfel avansul față de contracandidații săi republicani, senatorul Ted Cruz și guvernatorul John Kasich.

Miliardarul Donald Trump s-a declarat marți drept ”candidatul natural” pentru a reprezenta partidul republican în alegerile prezidențiale americane din noiembrie, după ce a obținut victorii în alegeri primare republicane din cinci state, relatează AFP.

”Mă consider candidatul natural, absolut”, a declarat el în cursul discursului său despre victoriile obținute în statele Connecticut, Maryland, Delaware, Rhode Island și Pennsylvania. ”Senatorul Ted Cruz și guvernatorul John Kasich ar trebui să se retragă din cursă” pentru investitura partidului, a adăugat el.

Cu acest nou triumf electoral, miliardarul american și-a accentuat avansul în fața celor doi rivali republicani care au ajuns în week-end la o înțelegere pentru a încerca să-l împiedice să obțină numărul necesar de delegați în vederea investiturii în cadrul convenției republicane din iulie, de la Philadelphia.

Dar pentru Donald Trump importantă nu este numai câștigarea alegerilor, fiindu-i necesar un procentaj foarte mare în cele 10 alegeri primare rămase. Cele cinci victorii obținute marți reprezintă ”cea mai mare seară a noastră”, a mai spus Donald Trump.

Candidata democrată la alegerile prezidențiale Hillary Clinton a promis să unească partidul său de centru-stânga înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie, în pofida unei puternice provocări în alegerile primare din partea contracandidatului său, senatorul Bernie Sanders, relatează DPA.

”Cu ajutorul dumneavoastră ne întoarcem în Philadelphia pentru Convenția Națională Democrată cu cele mai multe voturi (...)”, a declarat Hillary Clinton susținătorilor, după ce a câștigat marți alegerile primare democrate în patru state ( Pennsylvania, Maryland, Connecticut și Delaware).

”Vom unifica partidul nostru pentru a câștiga aceste alegeri și vom construi o Americă în care să putem crește cu toții, o Americă în care să se ridicăm reciproc și să nu ne doborâm unii pe alții”, a spus candidata democrată la investitura pentru Casa Albă.