ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședinta Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a supraviețuit joi seara unei uluitoare întâlniri cu moartea.

Atentatorul a îndreptat pistolul spre capul lui Fernandez, a apăsat pe trăgaci, însă arma s-a blocat.

Într-un discurs televizat, adresându-se națiunii, președintele argentinian, Alberto Fernandez (simplă coincidență de nume), a declarat:

„Cristina a rămas în viață deoarece, dintr-un motiv tehnic deocamdată neconfirmat, arma în care se aflau cinci gloanțe s-a blocat.”

Președintele țării a numit tentativa de atentat „cel mai grav incident de când am revenit la democrație”, în 1983.

Joi seara, Cristina Fernandez tocmai ieșise din mașină, în fața casei sale, când, din mulțimea de simpatizanți adunată să o salute, și-a făcut apariția atacatorul.

Pe filmare se vede clar cum îndreaptă arma spre capul vicepreședintei și cum aceasta își acoperă fața cu mâinile și se apleacă, într-un gest reflex. Se aude clar zgomotul trăgaciului, însă glonțul nu iese de pe țeavă.

Atacatorul a fost arestat. Deși identitatea nu i-a fost dată publicității, se pare că ar fi vorba de un bărbat de 35 de ani de origine braziliană.

Cristina Fernandez de Kirchner compare într-un proces, fiind acuzată de fapte de corupție pe care le-ar fi comis în perioada 2007-2015, când a fost președinte al Argentinei.

Ea neagă toate acuzațiile, Procurorii cer o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani.

Iată senzaționala înregistrare video: