ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Viktor Orbán a avertizat recent cu privire la creșterea presiunii migrației asupra frontierei de sud a Ungariei și a creșterii preconizate a numărului de grupuri organizate de migranți care încearcă să intre în țară, pe măsură ce vremea se încălzește
 
După ce a inspectat gardul de la frontieră al Ungariei alături de omologul său slovac, Peter Pellegrini, Orbán a declarat, vineri, că gardul protejează și granița Slovaciei, scrie Hungary Today. „Este o muncă grea, pe care ne-ar fi greu să o facem fără ajutor și fără aliații noștri”, a spus Orbán. El a precizat că motivul pentru care l-a invitat pe Pellegrini să inspecteze granița a fost după ce, recent, s-a constatat o creștere accentuată a numărului de treceri ilegale ale frontierei maghiare.

Peste 5.000 de migranți au încercat să intre ilegal în Ungaria în acest an, a spus el, adăugând că o mulțime de grupuri de migranți organizați au reușit să ajungă la graniță. Premierul ungar a avertizat că, în prezent, aproximativ 100.000 de migranți se află în drum spre Europa, pe ruta balcanică. ”În UE este interzis să spui asta, dar aceasta este o invazie organizată”, susține șeful guvernului de la Budapesta.

Premierul ungar a mai spus că serviciile secrete ale Ungariei monitorizează situația și au o viziune clară asupra „modului în care se organizează circulația migranților”.
 
El susține că migranții au fost sprijiniți de organizații care pretind a fi ONG-uri, care funcționează la fel ca grupurile de trafic de persoane. Aceste organizații au la dispoziție resurse financiare semnificative și capacități logistice considerabile, a adăugat el.
 
 „Bruxelles-ul nu ne va oferi un singur cent pentru a finanța gardul de la graniță, deoarece ne aflăm pe o listă greșită. Ungaria a fost prima care a construit un gard la granița sa, așa că suntem vinovații numărul”, a adăugat el.